Friday, December 24, 2010

:)

.
Aku suke kawan dengan korg :)

aku citer ni bkn sbb ape la,aku cter org yg rapat dgn aku :) kwn2 lain ok,cume aku tk dpt describe korg macam mane..mntk maaf awal2,tp aku nk korg tau,aku syg korg :) ..lps ni dh taktau ape hala tuju korg sume.lg baper sem je nk abes,aku je yg terlewat satu sem ngn korg sbb repeat aritu.hehe kadang2 aku terima kasih kat allah,kat ptpl sbb dapat temukan korg sume.korg best.sumpah korg best..tk pernah korg wt aku sedih :) always bg sokongan sume.hurmm entah dapat jumpe lg ke tak lps abes blaja ni..aku rindu ble kte mandi sungai,karouke,blaja same2,gurau same2,main bapak same2 haha :( haha sory la if ayat aku wt korg saket hati.haha janji chill :) hee kalau korg bace,thnks la weyh :D

Wan Adnan
*Serdang,Selangor*

die seorg bajet cool haha sumpah poyo mamat ni time aku kenal die first2 kt kolej.sebenarnye dh kenal ngn die time 2006 kt sg congkak mase perkhemahan pengakap sekolah2 petaling haha taktau lak aku terjumpe die kt kelas..haha dh kire jejak kasih daa :D ble dh lame2 tu br aku tau perangai die cmne,die kire otai jgk la.haha tp die baikla kalau org baik dgn die,kalau die menganjing,abes la..lg2 dpt partner menganjing si ojan ngn ali,abes la ptpl haha agak gler gak sjk aku kawan dgn die haha,kdg2 tgk die serius,kdg2 tgk die lawak..haha aku pown tktau kau mcm mane nan,kdg2 aku tgk kau mcm mr bean haha joke anan joke haha anan,aku syg kau dowh hahaha paling lawak ble aku,kau ngn ojan gi KL,tbe2 ade road block haha sumpah aku cuak nan..haha sume diam je..masing2 nyesal gi KL sbb nak tgk bapok..pundekkk haha first time kau luahkan perasan kau kat aku,farah ngn lyn aritu haha tersentuh dihati hahaha thanks anan tolong aku sume :) gudluck my friends :D

Fauzan Ahmad
*Ttdi Jaya,Shah Alam*

die?hurmmm agak cibai skit la perangai die haha tp die hensem,serious die hensem..first time aku mengaku kau hensem dowh ojan haha mmbr2 perempuan aku sume dok kate kau kacak.sumpah fuck,haha lama gler kau tk lepak kt kedai kau ojan..dulu aku dtg kedai kau je,msti abes makanan.haha dpt minum limau ais je.haha nasib baik minum percume.. adek angkat die si ding dang,praktikal same2..entah2 dh menjobo kowt.haha gurau ojan gurau :D haha aku ingat lg kite lepak same2 kt pangkor ngn anan,ali,bob..rindu seyh..rokok feveret kau konform2 marlboro light even rokok kau abes,rokok aku yg jd mangse kan hahaha "sedap sedap sedap" takpela ojan,cari la awek lain..kau hensem,senang2 dpt pompuan hee lain la mcm aku,tk hensem haha gud luck my friends :D diehardfan arsenal :)

M.Firdouz
*serdang,Selangor*

Nama die firdouz,org pggl ali,aku smpi skunk tktau mana dpt pggllan ali.haha tp die style :D die sekampung dgn adnan ngn farah..hahaha pelajar kolej ptpl paling cemerlang pernah aku kawan haha otak genius beb.bg la subjek ape pown,sume die leyh sental..apaadehal haha tak abes2 ngn 360 die haha sory li..duet tarak la haha tp die baik,aku tk pernah tgk muke die sedih haha always happy haha caya la ali :D haha kalau nk cter blue,aku msti mntk kt ali.haha bersepah2 ade dlm external die haha sory li bg kantoi haha skunk bdk2 sume naik kete bob or anan,aku sorg je sudi naik moto kau li.tkpe,moto kau laju :D hee
gudluck my friends.moga2 kau dpt main malaysia game dota haha

Muhammad Zikri
*taman Melati,KL*

orang pggl die bob hee otak porno die kalau dh gabung ngn otak aku,rosak la anak2 dara melayu haha tkdela,gurau2 hee thnks bob slalu hntr aku balik umah sume,kete kau yg jd mangsa kami nk pg karouke,pg kolej,perdana sume haha kau bnyk berjasa kat aku..thnks bob..nk tek bob hahahahahha :)) kesian kan kau bob asyik2 kene bahan je haha tgk die kadang2 lepu,tp die ni sebenarnye pandai hehe kat kolej aku,org gelarkan die HERO GADIS GADIS sbb lepas break ngn pompuan mane entah,die couple ngn pompuan lain plk.haha ayat kene manis hahah family aku dh anggap kau mcm anak die plk.haha tk abes2 dok tnye psl kau haha kau kwn akhirat aku dowh. :) gudluck my friends :D

Farahin Natrah
*serdang,Selangor*

Nama nak bajet2 artis "farah af" je haha joke2 sory2 haha die ok la sbb aku pown tk prnh gadoh ngn die haha btol la die ok..tp kalau ade yg tk puas hati,mule la die start angin die hahaha die terer bab menyindir2 org haha mcm puki je..kadang2 taktau sape yg die sindir haha lagu feveret konform2 rossa haha "hati yg kau sakiti" haha kan farah kan kan haha chill chill hee lagu tu sedap hee tp kalau bab nk tolong kawan or nk tiru jawapan,serah kepada cik farah kite,die ni jenis berdikari..tk kisah n tk merungut pown,kalau merungut pown,die cter kt kwn2 je hahaha die suke dgr masalah kawan2..n bg pendapat yg munasabah :) mase first sem,aku tkde la rapat mane pown dgn die..mcm tu mcm tu je,sbb aku pemalu ouh farah haha skunk ape adehal kan farah,slalu gak bg sokongan kt kawan2,haha skunk aku anggap kau mcm kakak aku dowh haha bkn kakak angkat k mcm ehem ehem tu hahaha sory aku bkn jenis berdikari..haha aku perlukan kawan2 :) gudluck my friends :D

Assyarafi Hamidi
*Klang,Selangor*

Pggl opie hahaha die mcm sial skit perangai die haha kalau kene bahan,die diam haha sumpah die diam..tkde idea nk bahan balik..tp kalau die bahan org,bkn main lg haha mcm babi je perangai..haha slalu dok gadoh ngn ali pasal assigment sume haha die ok la,tp die kdg2 suke wt hal sendiri haha mcm org jiwa kacau aku tgk haha lek opie :) dulu mase first time masuk kelas,aku kenal die dulu la.haha bapak sombonk kerek haha aku pown takut sbb tgk die mcm umur die atas aku je haha dh la besar,tinggi plk tu haha dok pukul aku senang2 je hahaha tkdela opie,main2 je :) die kalau dh cter DOTA ngn ali,abes la :) haha gudluck my friends :) moga2 kau cepat kawen dgn Eva :D

Nor Razlin
*Sentul,KL*

Lyn?haha die ni sengal sengal skit la haha ikowt mood die la tp kalau die happy,die happy btol..kalau die marah,die marah btl haha tkdela lyn,maen2 je.hee die kawan rapat dgn farah :) nk dok sejobo je kan korg ni haha tp die pandai..slalu tolong aku wt p.akaun.haha aku yg bodo pown jd pandai sbb lyn ngn farah tolong.haha ade skandal tp tknk bgtau kan lyn.member kan haha tp die ni mcm lg matang dr aku even umur die mude setahun dr aku haha aku rase kalau aku berborak ngn die,mcm aku berborak ngn makcik..btol lyn..muke kau ade iras2 makcik aku hee aku tau kau mmg baik :) aku start rapat ngn kau time sem 2 la..sumpah best dowh.hee time tu porak peranda smpi skunk.haha ingat lg aku partner kitchen ngn kau..entah ape2 entah aku masak.haha time tu kau dh wt muke marah haha tk silap aku ,kite kene wt ayam ape entah haha gudluck my friends :D moga2 cepat kawen :D kau dh kurus da :D hee

Raihan Maulad
*Taman Melati,KL*

nama die yan..haha sempoi..sjk kenal ngn die,kepala aku jd mangse pukul die..kejam kan haha tkdela yan,main2 je..mule2 kenal ngn die time aku balik kelas teori kitchen,time tu sume pakai bj biasa je.aku je pakai baju chef haha die la yg tegur aku..dok cter ape entah hee ble dh kenal die,br aku tau sape die ni..haha die agak friendly jgk la.hee kadang2 blur kalau org ckp cter blue.haha farah ngn lyn faham,die sorg je tk faham kalau bab2 porno.hee gudluck my friends :D

Muhammad Hanafi
*Sungai Buluh*

nama die nafy,bajet poyo je mamat ni dgn spek mata die haha mule2 aku kwn ngn die,sangkaan aku salah..haha sbb aku pikir die ni poyo2 skit.haha rupe2 nye die ok,baik :) kdg2 otak die gler skit,tkleyh cter blue ngn die..bahaya..suke menokok tambah cerita :) ade ilmu silat dan leyh bace mate org.kre die ade superpower la org ckp :D hehe die kalau membahan,mmg terer la..tp org tkleyh bahan die.tk mcm kimak tk haha tp seriusly aku suke kwn ngn kau :) sbb kau lain drpd yg lain :) sumpah aku jujur aku suke kwn dgn kau :) kau jage la ima baik2 k sebagaimana kau jage moto lc kau tu haha :) gudluck my friends :D

Mohd Faeez Maula
*Ampang*

mamat ni dulunya gay,hahaha tapi skunk die dh berubah.die dh tk macam dulu.aku dulu mmg benci gler kt die,entah sejak akhir2 ni,bila aku dh rapat dgn die,aku mula rindu nk lepak ngn die,aku tak ckp yg aku ni gay haha tp die ni lain skit :) hehe best lepak ngn die,mmg btol kate pepatah..jgn benci sgt org,nnti org yg kite benci tu la yg jd kawan baik kita nanti..hehe die ni manje skit,kuat melatah..haha kalau die btol2 straight,aku rase die leyh jd samseng..haha aku jujur aku suke kawan dgn kau :) jage kete kontrol kau elok2.. :) gudluck my friends :)

Muhd Syahhir Zainal Abidin
*Banting*

mamat ni lagi sorg poyo gler haha rase nk terajang2 je mase mule2 tgk die kan..haha dgn angkuh berjalan2.haha first borak2 dgn die time sem 2,die mntk ape ntah kat aku,time tu br aku kenal bdk2 die mcm nafy,aiman sume.hehe die ni sebenar dr luaran nmpk angkuh tp hati die baik,kuat sembahyang.hehe die seorg yg kacak,haha gadis2 lalu sebelah die msti rase nk kaple dgn die.haha terasa aura hensem die :D haha achik,kau jgn bangga sgt :D haha aku jujur aku ikhlas kawan dgn kau :) hehe ade mase,lepak lg k :) gudluck my friends :D

KEPADA KAWAN2 LAIN,AKU TAK DAPAT NK DESCRIBE KORANG MCM MANE,TAPI AKU NAK KORANG TAU,KORG TETAP KAWAN AKU :)

Tuesday, December 21, 2010

Mak Abah

Mak Abah,kalau hasif nk berhenti kolej boleh tak?rase takleyh move on lg la abah.hurmmmm nk tukar kolej lain :(

Monday, December 20, 2010

Awak,


Awak,terima kasih sebab celebrate birthday saya yang tak seberapa ni..even sekejap je kite jumpe tp saya tau awak beria ia nk celebrate jgk..thnks syg..awak nak tau tk,lps saya bace entry azie tu,saya rase saya teringat zaman zaman saya dgn awak time sekolah..sumpah kelakar gler haha first time jumpe dekat the curve,mkn pizza..awak nak tau tak,saya time tu nk tdow je.saya ngntuk awakk..haha tapi saya gagahkan diri saya nk jumpe awak.haha dah la mate merah,dress up mcm mat rempit.haihhh malu2 haha sudahlah,itu cerita lama..mungkin just untuk kenangan kita k :)

Awak,nak tau tak?saya dari dulu sampai sekarang,hati saya tak pernah berubah kat awak.saya sentiasa sayang awak tau..even awak dh tk sempurna dari org lain,tp saya nak awak tau yang awak tetap sempurna kat mata saya.takde cacat cela dalam diri awak :D orang yang baik selalu diuji..ingat tu :D

Awak,terima kasih pasal hadiah ni :D saya jaga elok elok macam saya jaga awak :D

Wednesday, October 27, 2010

.

Eton,good luck for your final exam :) ILY..

Sunday, October 24, 2010

Bangsa Malaysia.


Apa yang aku lihat hanya la kegelapan.

Mata ini untuk melihat

Tapi apa yang dilihat

Jika semuanye gelap?

Ini cerita aku.

Cerita kami.

Cerita kita yang hidup dlm kegelapan

Berikan kami cahaya agar kita dpt melihat cahaya.

Kita tak buta,kita hanya hidup tanpa cahaya membolehkan hidup tanpa melihat

Lihat la sekarang,buka lah mata,

Aku dan kamu

Apa bezanya,warna kulitkah,budaya,bahasa pertuturan kah,keturunan? Apa?

Itu kah alasan untuk kita bermusuhan?

Jika ya,aku rela mata ku dibutakan dari hidup dalam kegelapan.

Tidur.

23-10-2010 - 24.10.2010

pukul 6.10 am - 1.30 pm
sambung balik tidur pukul 2.00 pm - pukul 6.45 pm
sambung tidur balik pukul 7.50 pm - 11.30 pm
sambung lagi tidur pukul 2.00 am - 6.00 am.
sekarang ni aku dah tak boleh tidur.alangkah ruginye aku..

Thursday, October 21, 2010

.

Just cakap "i love u" pown dh cukup sangat buat i happy :)

Wednesday, October 20, 2010

H.S



"seandai kau tahu.apa yang ku mahu.mahukan diri mu.tuk mendekatiku dan aku tak bisa memaksa dirimu walau dalam tidurku kan menantimu.hingga akhir nanti"

If awak bace ni..kalau lah awak tahu apa yang ada dalam hati saya, sebenarnya saya rindu dengan awak ! dah nak hampir sebulan kita tak jumpa..hanya dengar khabar awak,dengar suara awak dalam phone..rindunya saya dekat awak,hanya tuhan saje yang tahu..saya harap awak pun rindu kat saya..walaupun awak jarang luahkan rindu awak..saya tahu sebenarnya awak pun rindu kat saya juga..saya nak selalu dgn awak tapi saya faham awak sibuk untuk mase depan awak. ILYDM HS.

Monday, October 18, 2010

.

Aku sedih gembira pown.Bukan nye orang tau .Best sebenarnye simpan dalam hati :) takde sape yang perlu dengar.takde sape yang perlu dikaitkan.tak menimbulkan sebarang masalah pada sape2 :) aku diam tak bererti aku lemah :) aku diam tak semestinye boleh pijak kepala :D aku diam dan diam :)

:(

Ampunkan segala dosa dosaku ya Allah.
Ampunkan segala dosa ibubapaku.
Ampunkan segala dosa dosa orang yang mengenali ku ya Allah.
Kau lancarkan segala urusan ku ya Allah..hanya kau yang mampu ku berserah :(
Demi Allah,aku berasa menyesal dengan segala tingkah laku ku :(
Berikan aku hidayah mu supaya aku tidak mengulangi segala kesilapan ku.
Amin amin ya rabal al amin :(

Untuk renungan semua,

Siapakah orang yang sibuk ?

Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s

Siapakah orang yang manis senyumannya?

Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.

Siapakah orang yang kaya?

Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.

Siapakah orang yang miskin?

Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk - numpukkan harta.

Siapakah orang yang rugi?

Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan.

Siapakah orang yang paling cantik?

Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas?

Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan saujana mata memandang.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit?

Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikkan lalu kuburnya menghimpitnya.

Siapakah orang yang mempunyai akal?

Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari seksa neraka.

Siapakah org yg KEDEKUT ?

Orang yg kedekut ialah org yg membiar ilmu ini dan tidak berkongsi pada orang lain.

Sebaik-baik manusia itu adalah mereka yang memberi manafa'at kepada manusia lain...

Saturday, October 16, 2010

Terkenang kembali

Terkenang kembali entry entry aku yang lama lama.haha mcm tak caya dah dua tahun aku update blog :) well done Hasif.. :) aku nak jadikan blog ni diari la..malas la nk tulis kt buku..hee

:(

awak,rindu la.3 hari awak duk p ber camping :( saya sorg sorg je kat rumah :( hurmmm

Thursday, October 14, 2010

Dari kecik ke besar :)

Haha saje nak berkongsi cerita tentang rupaku dari kecik ke besar..ini la akibatnya kalau dah taktahu nak buat ape malam malam buta macam ni :D hee

Time ni aku umur setahun,agak comel la "pengakuan diri sendiri"
haha bile pikir balik,aku nak jadi bayi balik..haha semua orang uruskan :D nak berak,nak mandi,semua complete ade orang buat kan haha tapi sekarang kalau nak mcm tu,memang kena tali pinggang la :D hee gambar diambil di kampung aku,pertama kali dalam sejarah tangkap gambar satu family dengan ada nye aku time tu :D anak sulong kn :D

haha aku yang pakai baju warna merah yg rambut panjang ala ala awie :D haha dari gambar ni dh terserlah kenakalan aku..panjat kerusi meja semua.Paling teruk pernah aku buat aku patahkan gitar kesayangan ayah aku..time kecik,aku tak rase ape pasal bende tu,bila dah besar rase macam menyesal je pergi patahkan :(( gambar diambil di rumah lama sek17 Shah Alam.


Haha time ni pulak aku darjah satu..aku tengah duduk makan,yg depan ni adek aku..dulu kurus,skrg dia dah gemok gedempol haha gambar diambil di rumah baru di seksyen 2 Shah Alam.

Gambar ni aku darjah 5 tahun 2001,aku sekolah sekolah kebangsaan Raja Muda.hee aku baris 3 belah kiri..yang tangan aku macam penyanyi nasyid :D haha tu la aku :) pendek kn :D haha


Haha time ni aku form 5,sory la tkde gmbr form 1,2,3,4..banyak yang hilang sebab aku format laptop,sayang kn :( bodo abg tu.haihhhh leyh backup file aku tapi die taktau buat.last2 hilang gmbr2 skola aku.hurmmm tp tkpela,nk wt cmne..gambar ni aku dengan ijad dan fendi :) time ni ijad ade gigi lagi kt depan,skunk dah tkde sbb eksiden dgn fendi :D hahaah skema doh aku dulu.haihhh rambut nk mcm org educated je :PP

haha time form 5 jugak..aku yang kat atas paling kiri belah kiri..aku dengan ijad tangkap gambar memang macam ni hahaha tu yg famous satu sekolah :D

Rupe aku sekarang :D wtf hensem giler sial mamat ni..oh damn mesti hot kan sape yang couple dengan die haha mesti ramai jeles dengan budak ni..hahaha :))))

Wednesday, October 13, 2010

Selangor vs Kelantan

Sedang aku belek2 surat khabar,so slalu bace psl sukan je,mate aku tertarik dengan perlawanan bola sepak suku akhir Piala Malaysia antara Selangor dengan Kelantan,waaa dlm hati aku mesti best game ni..so aku terus mesej ikhwan tanye die pergi tak malam ni punyer game,trus die reply die pon pegi..cantik la cmni,ade transport nk grk stadium hee dah baper lama aku tak gi stadium shah alam,rindu pulak aku nk memekik memaki ref ref ngn supporter2 kt sane tapi semalam mmg suatu kejadian tak pernah terlihat depan mata aku..aku bayar tiket rm10 nak tgk bola tapi semalam siap bg pakej..tgk bola sambil tgk penyokong bergaduh..haprak sungguh orang melayu..haihh baling mercun,campak kerusi semua..nasib baik aku amek seat yg jauh dr penyokong kelantan haha kalau tk,mampos aku..huhuhu dengar cerita 2 orang fans kelantan mati.sorg sesak nafas..satu lagi aku dengar cter kene tikam..taktau la btol ke tk pasal tikam tu..gler la..fanatik sangat pown tak boleyh jgk ouhh..hang tikam tikam pown,bukan nye leyh masuk worldcup pown..huhuhu.mase balik tu,aku dh cuak da,takut kene pukul dgn fans kelantan..aku kene balik sorg2 sbb aku adehal kt umah..ikhwan kene pg jage kedai die kt bkt jelutong..so aku tunggu la mmbr aku,,satu jam aku tunggu,br la mmbr aku smpi :)
dan dipendekkan cerita..selangor seri lawan
kelantan.. :)


Sebelum perlawanan bermula,

Pergaduhan tercetus diantara ruang kosong antara penyokong kelantan dan selangor..



Tuesday, October 12, 2010

Fakta tentang Muhammad Hasif Shah :D


MUHAMMAD HASIF SHAH


1.Panggil aku acip,takyah nak pggl name penuh haha agak skema disitu :D

2.Tak suke sayur,seriously aku dr kecik mmg tk mkn sayur haha tk sedap kowt.aku makan kalau bapak aku paksa :P haihhh hee

3.Bajet kuat depan orang yang tak kenal haha bila dah kenal,jadi penakut :D haha

4.Aku lagi suke lepak kedai mamak dari lepak kfc,mcd,or tempat2 yang mahal.Nak jage imej konon haha pirahh :P

5.Kalau tak boleh tidur,aku telan ubat cap ibu dan anak..konform2 aku high :D haha insyallah leyh tdow nyenyak sambil pegang teddy bear :D haha

6.Kalau nak tidur,kena ada teddy bear dgn bantal plok,haha bantal letak kat kepala aku tak kisah sangat :D hee janji ade teddy bear :D p mampos org nk ckp ape haha

7.Minuman kegemaran nescafe perisa mak aku haha aku takleyh minum nescafe orang lain buat.rase tak sedap haha kire nescafe ni leyh hilangkan kesangapan aku nak hisap rokok :D

8.Rokok? haha dulu aku hisap Dunhill,sejak Dunhill tukar kotak baru,aku dh tak berminat nk hisap rokok Dunhill,aku dgn beraninye hisap rokok Peter Stuyvesant :D heee baru nmpk elegan :P

9.Aku kalau nak lepak,memerlukan rokok,air dan hensed.hee

10.Paling lama aku stop rokok dlm 3 minggu.Lepas tu aku pengsan..kena la hisap balik.hee

11.3 orang gadis pernah couple dengan aku dalam mase 5 tahun.

12.Aku pantang dengar lagu jiwang.seriously kalau kena dengan jiwa kacau aku,haha konform meleleh air mate :D haha feeling yang amat terlampau.haha kantoi dgn bdk2,mate bengkak br lepas nanges :)) haha

13.Aku kat rumah,nmpk katil dpn mate.sumpah aku nak baring.haha malas nk jalan2,duduk..aku nak baring jugak.heee smpi kene sebat dgn mak aku haha "apasal kau pemalas sangat ni?"

14.Hidup aku ditemani keluarga,kawan2 dan Syamila.Syamila dah macam satu part life aku.Tak boleh nak dipisahkan.Cukupla dulu sekali.Amat2 menyakitkan. :(

15.Aku tak pandai bergaya,haha bila nak btol2kan rambut,ade je tak kene.aku kurang konfident tentang penampilan huhu bab nak pakai baju,aku shared dgn adek aku nombor 4 sbb badan die sama saiz dgn aku.hee berjimat,bukan kedekut. :D

16.Bila karouke,kene ade air,rokok, dan partner untuk menyanyi.haha tkde salah satu tu,suare aku tak sedap :D hee bukan nak bangga la,mak aku cakap suare aku kalau nyanyi,leyh wt org menangis haha psl tk sdap sgt :))

17.Hati terase senang ble org senyum kat aku.haha so senyum la ble terserempak dengan aku :D

18.Paling lama aku bergayut (berbual) ialah 5 jam..time birthday aku 17.12.2008.. hee sumpah terbaik..semua diluahkan tanpa segan silu :D

19.Aku takleyh dengar suare orang perempuan baru bangun tdow.haha aku akan rase horny secare tbe2 haha

20.Haha sebenarnye dalam seumur hidup aku,first time seorang hamba Allah yang mengaku die GAY nak couple dengan aku. Oh Damn haha trus tknk kwn haha tkut disontot secare diam2 :D hahaa

21.Negara yang aku pernah aku lawat setakat ni baru arab saudi dan singapore..rindu kt kaabah :((

22.Paling teruk aku kene bantai bile aku kene libas dengan tali pinggang dgn bapak aku time umur 7 tahun hee meraung tk ingat ouh..aku tk ingat aku buat salah ape,tp yg aku tau mmg aku salah la :D haha

23.Pernah wakil kelab bola sepak PKNS,main dalam liga FAM,dapat nombor 4 dlm kategori bwh 14 tahun haha satu malaysia main,kire ok la tu :D

24.Taksub terhada futsal.bila menang bukan main bangga lagi,bile kalah muke monyok je..itu la aku :D hee

25.Aku sebenarnye takdelah terer sangat masak,ble balik kmpg je,diorg labelkan aku chef.adoyai kadang2 aku malu ble dilabelkan chef..haha diploma pown tk lepas lg haha ade hati nk digelarkan chef.haha

26.Aku selalu ingat kawan2,kawan2 je tak ingat aku :D thnks sape yg ingat aku haha

27.Tak kisah kutuk aku depan2,sbb aku tak terasa sgt..jgn kutuk belakang2,mmg aku tk kwn org mcm tu..

28.suke gigit kuku..dr kecik smpi besar..tu je keje aku haha tu yg kuku aku tak lawa tu.hehe

29.paling malas nk gosok gigi.haha bkn ape.tgn aku letih la nk gosok2 ni haha bkn aku nk comolot pown,haha tp tkdela 20 tahun aku tk pernah gosok gigi.hee kre dlm sehari sekali la aku gosok haha tunggu dh nk kawen br aku gosok time pg ptg mlm dn tgh mlm haha

30.dulu aku tough,sumpah dulu badan aku berkotak2.haha skunk buncet haha almaklum la dh bahagia hee tkdela,skunk aku dh kuat makan..lps mkn,baring,on9.tu je keje aku.

31.jarang tgk tv.kalau dh tgk tv..abes la..mmg aku tk kasi remote astro kt adek2 aku haha

32.seumur hidup aku,tk pernah terlintas langsung nak megah megah dengan kemewahan..aku suke sederhana..selagi aku mampu tolong org,aku tolong la. :)

32.aku akan dapatkan jugak ape yg aku nak sgt..walaupown mengambil mase yg agak lama :D

33.Spm aku teruk.haha jujur tau.

34.aku trauma smpi skunk ble aku teringat aku ditgkp mencuri duet masjid kt uitm shah alam time aku form 1.hahaha sumpah amat memalukan..kalau aku teringat balik,aku konform2 menanges..ble pndg muke mak aku,ohh damn,kenapa aku jahat sgt time zaman skola? :(

35.aku senang ditipu dan mempercayai orang :(( kenape eyh?

tu je kowt,maybe ade lg cume tk ingat :D haha dan thanks kat hamba Allah ni sbb kasi aku tiru fakta aku ni sama macam die punyer.cume aku ubah2 skit hehe bubye :D

Monday, October 11, 2010

:)




Alangkah indahnye bila kita berkahwin,mempunyai sebuah rumah yang besar yang didiami seorang isteri yang cantik dan solehah yang selalu mengambil berat tentang hidupku dan dikelilingi anak anak kecil yang comel yang selalu membuat aku ketawa ketika aku keletihan bekerja.Aku selalu teringin mempunyai keluarga bahagia seperti itu. Tetapi sayang,ini hanyalah angan angan yang selalu bermain di fikiran aku. Kadang kadang aku terfikir,adakah aku akan berumah tangga? macam mana perangai aku ketika menjadi suami? dapatkah aku menghadapi tekanan ketika konflik rumah tangga bergoncang? Apakah aku dapat menjadi suami yang baik yang dapat membimbing bakal isteriku? hurmmm semakin hari hidup semakin singkat,perjalanan hidup semakin susah,berliku liku halangan yang datang. Semoga hidup aku diberkati Allah :)

Sunday, October 10, 2010

Lesen kereta?




Bila aku nak lulus ni? haihhh fail jalan raya dah due kali.kenapa la bengap sangat aku ni? orang lain senang2 je lulus..pegawai jpj,tolongla luluskan ouh saya..adoyai..ble la nk merase bwk keta ni?asyik2 tumpang orang je.hurmmm hr2 tension org ckp psl lesen keta,..lg2 mak aku, asyik2 berleter..haihhhh sabar ye mak.nnti dh dpt nnti,mak nak hasif bwk mak pg afrika,hasif leyh bwk kn..dh la..

*lesen keta oh lesen keta? hurmm

Thursday, September 16, 2010

Selamat Hari Raya :D


haha sory la aku lmbt update,kalau update awal2 pown,bknnye korg bace pown dan komen pown :D haha

Raya tahun ni kurang best la,tak cukup satu family,ayah kene keja kt luar negara :( tp tkpela,kami faham :) berfikiran positif sudahlah :D hehe

:)

*dah abes raya dah pown :D

Tuesday, September 7, 2010

Berbuka puasa :)



Thanks Syamila,Azie,Aida dan Dada menjemput saya berbuka puasa dengan kau orang dekat The Curve :) hehe

Friday, September 3, 2010

:)

Saya seorang yang membosankan, Aminnn :)

Saturday, August 28, 2010

Sunway dan Danau Kota :D


(ACIP,IJAD,KUTIL,IJOZ,HAHA TAK INGAT,LEMAN,PEGEH,BESO,BARAK,SYABIL,BAIM,MAMA,ABANG,BLACK,PAAN)

Haha semalam hari yang paling terbaik pernah aku lepak :) haha mule2 lps berbuka lepak2,hisap rokok,jln2 cr baju,agak penat berjln2 mencari awek,opss bkn aku. haha kawan saya ye,jgn pndg serong ye :D haha lps tu tgk wyg,haha cter ape entah dah lupe haha tp ok la,kene dgn jiwa ganas kami :D haha mule2 mengantuk sbb tk cukup tidur,Syabil dah bisik2 kt aku kate cter ni bosan..haha aku pown angguk je la kepala..lps dlm satu jam tu br cter tu mule nmpk menarik :D hehe lps tgk wyg tu,kami berpakat trus grk Danau Kota je,tp kwn2 nk grk maybank dulu,nk cucuk duet..hehe tp baper org je smpt.haha sbb dah pukul 12..haha mule la bermaki makian dpn mesin ATM tu haha aku cume tersenyum je sbb aku mengantuk..


Mase otw pg danau,cume yang aku bengang dgn kereta sesak..masyallah..sumpah bodo gler la..dh la takde tmpt nk parking,anggota Rela pown duk tgk je,tkde nk bg alternatif lain nk parking,ade ke suh parking dpn rumah,mentang2 uptown dkt dgn kawasan perumahan..kesian pulak kat tuan rumah :) tp tkpela,nk buat mcm mane..kami truskan perjalanan..

Kami berjalan,tbe2 dgn serentak aku,Baim,Pegeh nk buang air kecil..haha nk cr tnds bknnye senang..haha cr punyer cr..last2 jumpe kt petronas..aku ingat konform tk ramai..sekali kene amek nombor la.haha tergelak2 aku ngn Baim haha tgk tmpt aku nk buang air ,masyaallah..gler kuning..dgn kahak die haha eee geli siot.hahaha tp nk wt cmne,aku kencing la jgk.aku dh tk thn da haha

Ok,lps settle buang air.kami berpecah mencari baju dan seluar raya.haha ade yg berkenan tp tkde saiz,ade yg berkenan tp dah abes.haihhh ape yg aku cr sebenarnye? haha last2 aku beli seluar jeans Levis.hehe alaa uptown je.bkn nye butik haha mana mampu :P Kami berehat di tepi batu,lalu aku terpikir..kat sini hanye org melayu saje ke yg berniaga ?mane bangsa lain?cine india? hurmmm faham2 sendiri la :)

Aku ade terserempak rantai silver.lawa :) buah die leyh tempah..tp mahal sgt..dlm rm400..aku nk buat huruf HS psl aku nk bg kt awek aku..tp tkpela,bajet pown tk cukup,aku smpn dlm hati :) maybe tkde rezeki lg :) hehe aku jln punyer jln aku nmpk duet Rm100 :D haha tk smpt amek,mat rempit yang amek haha adoyai kalau aku dh bertindak awal,dh lame aku beli baju sehelai lg :D haha

Time nak balik,terserempak dgn yong tau fu kowt..aku dh lupe org pggl ape mknn tu haha aku beli la 5 btg n then rebus kt satu kuali haha layan beb :D hehe lps mkn,kami bertolak ke SS15 subang jaya,kami nk bersahur.hehe mkn indomee single je dgn air teh o limau suam ngn air kosong :D hehe nmpk tk yg aku nk diet skunk ni haha aku dh buncet dowh.haha lps sahur kami trus balik dan tidur.haha smpi kt umah je,tgk mak aku ngn anak2 die berbaring dpn tv tgk nurkasih haha aku pown join skali haha janda aku ayu raudhah ngn tiz zaqyah comel ouh haha aku dh ckp kt mak aku suh pinang diorg tp mak aku tknk restu hubungan kami :( nk wt cmne :D haha sory eyh syamila,saya terperasan lebih haha :)

smpi sini saje aku menulis cter2 hodoh aku :D

bye2 :D

Friday, August 27, 2010

Sekejap je :)

Hee sekejap je bulan ramadhan ni :) sekarang ni hari yg ke 17 aku berpuasa :) haha aku harap tahun ni aku lulus lg ujian dari Allah, haha dah 3 tahun straight aku puasa penuh :D haha tahun2 lps tu haha standart la,lupe nak ganti :p hehe baju,kasut,seluar,beg,barang2 aksesori, semua dh beli da untuk melengkapkan diri aku untuk beraya sakan tapi satu je aku rase tk kene dlm diri aku..ABAH!!! tahun ni abah aku tk dpt beraya kat Malaysia sebab kene bertugas kat Libya untuk buat projek..dah la raya haji tahun lps tk dpt raye sama2,tahun ni pown tk dpt lg.. :(


Sedang aku belek2 surat khabar,tbe2 aku nmpk ruangan salam ramadhan kt BERITA HARIAN,aku mcm kenal je org ni,hehe bile tgk die bg ucapan,sah ni bapak aku :) hehe ade plk timbul nama aku,haha bkn main bangga lg aku :D hahaha terima kasih abah,abah mempopularkan saya di Malaysia :D hehe dh 2 tahun nama saya ade dlm surat khabar :D haha

Sekarang masa saya untuk sahur,tidur dan kol 2.30 nak gerak Sunway Pyramid, shopping raya dowh :D WAKLU... :P

Thursday, August 26, 2010

Tak jadi apa :))

Dari semalam sampai sekarang aku tak tidow lg :( dan lepas berbuka ni,start waktu saya untuk tidur :) hehe dh kenyang kan,leyh tidur dgn selesa :D gendang gendut tali kecapi,kenyang perut senang hati :) lps tidow ade futsal lagi,haihh susah la kalau dah dikurniakan kaki emas :D haha joke2,aku biasa je,tkdela gempak sgt :) ada team,bak datang,kalah bayar :) set tempat kat mane je :) jgn bg tempat yg tk logik bg kitorg hehe kang kami duduk shah alam,korg nk ajak main kt perak :D hee k la :)

SELAMAT BERBUKA DAN SELAMAT BERSAHUR :)

Happy Anniversary Sayang :D

HAPPY ANNIVERSARY SAYANG :)

Lagi sebulan je awak dah nak setahun relationship kite :)
Sebulan lagi la birthday awak nk tibe :)
Haha macam awak cakap la,kena bagi dua hadiah.. :) apa adahal :D saya bg special punye :)

Ermm kalau awak bace blog saya ni,saya nak awak tau yang saya sayang awak je tau :)
Tiada perempuan lain yang ada kat hati saya selain mak saya,adik perempuan saya dan awak :)
Saya mintak maaf sekiranya saya menipu awak,marah awak, apa yang awak saket hati atau kecewa kat saya semua..harap dimaafkan :(

Saya tahu awak bz sekarang ni dengan assigment awak semua,saya faham :)
Saya tahu awak jarang ada masa nak call/sms saya sebab awak bz :)
Dan saya harap awak belajar betul betul :) try dapatkan dekan sem ni :) ok? :P

Kalau awak dah bace blog saya ni,saya nak cakap terima kasih sbb dah buang masa untuk bace blog saya yang mengarut ni,hee ok la awak :) bubye dear.. ily :)



*awak,ni gambar awak paling saya suke tau :)

Wednesday, August 25, 2010

Berbuka Puasa :)





Smalam hajat nk berbuka dengan kawan2 aku bdk2 ptpl dah tercapai,hilang sume rindu aku kt korg :)
hee terasa aku masuk sem pertama dulu mase aku malu2 nk kwn ngn korg haha last2 sume jd gler :D haha

Sepatutnye kami berbuka di restoran faveret kami kt Sek13 Shah Alam tp dah tutup pasal dah muflis kowt haha entahla knape diorg tk bkk time berbuka,bengong hehe last2 aku dgr cadangan si Raihan suh booking Restorant Le Lac sek7 :) not bad la :) Yang ada smalam Adnan,Ali,Ojan,Zikri,Nafy,Achik,Aben, Aiman ngn sorg lg haha aku dh lupe name die haha :D sory.
Yang gadis2 pulak yg dtg baper org je Raihan,Razlin ngn Farah :) tu pown dh kecoh :) haha

Monday, August 23, 2010

Praktikal?

kat mana la aku nk pilih hotel nanti?haihh aku malas la nk dekat2 shah alam,aku dah naik jemu duk shah alam,huhu aku nak gak merantau :) tp aku rase mcm terpakse je amek dekat shah alam sebab mak aku tggl sorg2 ngn adek2 kecik aku :( rase bersalah pulak tapi...hurmmm entahla,esok dah kene hntr surat untuk mintk kebenaran ibu bapa,smpi skuk tktau nk pilih hotel mane :) nasib baik aku dapat lepas raya,ade kesempatan nak mintak maaf kat mak ayah aku :D sptutnye aku dah gerak praktikal bulan 3 tp aku kene amek subjek yg aku belum amek lg psl dulu aku bnyk drop sbb takut tkleyh bwk :) skunk alhamdullilah dh settle da :) dulu aku asyik kene marah ngn mak ayah aku ngn syamila sekali pasal tk dpt pg praktikal,hari hari bg tekanan kat aku,aku cube nk jelaskan kt diorg tp aku simpan je :) skunk ni dh settle satu lg masalah :) satu lagi masalah ermmmm lesen kereta haha bapak malas la aku nk amek.leceh dowh haha tp aku gian nk bwk kereta :D haha nk gak bwk kawan2 jalan mkn angin,konvoi beraya rumah kawan,syamila sume kn haha tp aku btol2 mls nk amek lesen haha i'm sory :D biarlah orang nak cakap ape pown haha :)
hee smpi sini je kowt cerita saya arini :)
selamat berbuka :)

Awak,

HS,saya nak awak tahu yang saya sayangkan awak sangat2 :)
MUNGKIN awak dah bosan dengan perkataan "sayang" tapi saya nak cakap kat awak yang saya betul betul sayangkan awak seikhlas hati saya :) Semoga awak bergembira selalu :) Amin :)

Thursday, August 19, 2010

Selamat menyambut bulan ramadhan al mubarak :)

Saya mewakili imam imam di kawasan rumah ingin mengishtiharkan bahawa selamat menyambut bulan ramadhan al mubarak :) semoga anda berpuasa selama sebulan :) amin :) haha lama la gler tk update blog..haha rase nk delete je blog ni sbb tkde function tp syg la plk sbb mak bapak aku suke bace cter2 aku ni :) hee

Skrg dah masuk puasa ke 9,sekejap je nak abes bulan puasa..aku lg prefer smbt bulan ramadhan dr aku menyambut hari raya sbb bulan ramadhan lg berkat :) dpt bnyk ganjaran pahala :) btol tk ustaz? :P

Tahun ni first time saya bakal raya tanpa abah kesayangan saya :(
rase lain macam je abah,entah la..slalu pagi2 raya dah salam abah mama atuk sume,tp tahun ni tkde peluang :( maybe ade hikmah, insyallah :)

Hari hari saya memikirkan bermacam macam bende yang terjadi kt diri aku..dengan lecturer tak puas hati dengan aku,dengan lesen kereta aku yg entah bile aku nak amek,dengan handset aku dh nak rosak,, pening kepala aku..yang last ni pasal praktikal..adoyai dah taktau nak pilih hotel mane..lect cakap kalau hotel di shah alam,banyak yang aku tak dapat belajar..if ambik kat KL or pulau2 kt Malaysia ni,mmg hotel tu ajar aku yang terbaik tp aku taknak terpisah dengan family sbb family aku dah takde sapa nak jage..abah aku ngn adek aku yang second dah tak tinggal kat Shah Alam lagi..masing2 dgn komitmen masing2...tu yg pening kepala :(

Shopping raya? ni yang paling aku tunggu2 haha mcm2 aku nk beli tp sekadar yang mampu la..haha apa barang beli ZARA,TOPMAN,PADINI,FOS sume :) haha tak rare la weyhhh hahah
beli kt uptown sudah :) haha murah pown murah :P

Mungkin ini saje sekadar aku nak berkongsi cerita :)
kalau ade cter yang terbaru,saya akan updatekan tentang diri saya :)
haha assalammualaikum :)

Friday, March 12, 2010

FINAL EXAM :)

selesai sudah peperiksaan akhir sem.haha
skrg enjoy,tdow,keje :)

Friday, February 26, 2010

Hayatun Syamila :)

Happy Anniversary Sayang :)
Dah 5 Bulan da :)
ILYDM :)

Wednesday, February 24, 2010

makin lama makin bermasalah hidup aku :(

Entah la..aku pon taktau,hidup dh macam bola..dah takde arah tujuan dah :(
Dah letih aku menangis,letih sangat2 :(

Tuesday, February 23, 2010

haihh :(

hari hari bangun lambat,kan dah kene maki ngn ayah..haha padan muka aku :)
harini lect aku nk bersara la plak,tp apsl aku tk sedih eyh?huhu mungkin aku tak brape rapat sgt kowt.biarlah,takde kene mengena pown :)
smalam aku takleyh tdow langsung,aku teringat balik zaman aku semasa aku hidup lagi.hehe sampai meleleh air mata kowt :D haha bapak lepu :p
jap lagi mau amek slip exam,haiyaaa conform kene tunggu 2-3 jam baru boleyh dapat slip..aku rase kalo aku berak leyh kuar taik dalam 3-4 besen la :D haha joke2..
k la,mau memekapkan diri :D bubye :)

haha wtf :0

haha sedap pulak bile mendengar lagu Saling Merindu dari band LEON zaman 90an :D haha
ayat lirik lagu tu terkene dalam hati beb.haha "usah kau tangiskan pada cinta lama" :D

17.2.2010 :D

Sudah 2-3 bulan merindu,akhirnya dapat jua ku temui. :D I love you so much :D

Sunday, February 7, 2010

hahaha :D

bapak lame gler aku tak update blog aku ni.haha rindu la :D
skunk dh ade ilham mau kongsi cerita kepada sesiapa yang bace blog bodo aku ni :D hehe
tp bkn skunk la :)